Airconditioning

airconditioning

Heeft u genoeg van het benauwde, warme gevoel in uw woning? Airconditioning zorgt voor heerlijke verkoeling tijdens de hete zomermaanden en houdt u warm tijdens koudere dagen. Van prijzen tem soorten air-conditioning, op deze pagina vindt u alle deze info.

Dankzij meer dan 20 jaar ervaring in airconditioning bieden wij de comfortabelste, energiezuinigste en betrouwbaarste producten van de markt.

Energiezuinige technologieën voor de toekomst

Onze airco-oplossingen hebben de meest optimale energielabels. U haalt uw voordeel uit een totaaloplossing die uitstekend comfort biedt zonder uw energiefactuur de hoogte in te jagen. Onze toewijding voor milieubewuste producten garandeert dat onze units jaren vooruitlopen op de regelgeving.

Geo-Tech is een specialist in alle soorten airconditioning. Hier vind u een beknopte samenvatting van de meest belangrijke info daarrond. Heeft u nog een andere vraag of wil u graag een offerte? Neem dan zeker contact met ons:

Neem Contact

 

Besproken op deze pagina:

De voordelen van airconditioning

Wat voor soort airconditioning heeft u nodig?

 

airco-lg

Onze partners voor het leveren van airconditioning systemen: Samsung en LG

airco-samsung

 

De voordelen van airconditioning

Er zijn nogal wat voordelen die met een airco komen. De belangrijkste is nog steeds dat wanneer het heel warm is buiten en bijgevolg ook binnen, je een ruimte makkelijk, snel en efficiënt kunt koelen. Dit maakt het leven, werken en slapen een stuk prettiger. Naast dat de lucht wordt gekoeld, wordt deze ook ontvochtigd en gefilterd.

Er zijn airco’s die naast koelen ook kunnen verwarmen, zoals bij split airco’s het geval is. Dit kan erg fijn zijn in de winter wanneer je maar één ruimte wilt verwarmen. Op deze manier hoef je niet alle kamers met een centrale verwarming te verwarmen en dat scheelt uiteraard weer kosten.

Voordelen overzicht van airco

  • Geeft verkoeling op warme dagen
  • Geeft warmte in de winter
  • Zorgt voor propere gefilterde lucht in huis
  • Door het gericht verwarmen van een ruimte kun je besparen op je stookkosten
  • Kan het leven en slapen in huis of werken op kantoor een stuk aangenamer maken
  • Mits goed onderhoud heb je er jaren geniet van

 

Wat voor soort airconditioning heeft u nodig?

Er zijn heel wat verschillende types airco en dat maakt de keuze er meestal niet makkelijker op. Hoe kies je nu de juiste soort airco voor uw woning? Onderstaande 3 gouden tips kunnen je daarin voort helpen.

  1. Neem de ruimtes die u wil koelen met uw airco in rekening
  2. Kies het juiste vermogen
  3. Kies de juiste soort airconditioning

 

1. Neem de ruimtes die u wil koelen met uw airco in rekening

Een belangrijke vraag om te stellen is in welke ruimtes u de airconditioning wilt plaatsen. In elke ruimte verlangt u namelijk andere karakteristieken van uw airconditioning. Zo is het bv bij de aankoop van een airco in een slaapkamer verstandig om te controleren of de airconditioner wel voldoende stil is.

2. Kies het juiste vermogen

Het is belangrijk om te controleren hoe groot de kamers zijn die u wilt koelen. Een airconditioning heeft namelijk een beperkt koelvermogen. In onderstaande tabel vindt u per oppervlakte het benodigde vermogen.

Vermogen Koel oppervlakte (m³)
2,5 KW tem 70 m³
3,5 KW tem 120 m³
5 KW tem 170 m³
7 KW 240 m³

3. Kies de juiste soort airconditioning

Heeft u bepaald in wat voor ruimte u de airco zal plaatsen? Dan is het nu tijd om de juiste soort airco te selecteren. Er zijn veel verschillende types airconditioning, maar welke sluit nu het beste aan bij jouw behoeftes?

Split airconditioning

split-air-conditioning

Een split AC is een type airco die uit 2 vaste delen bestaat die u niet kunt verplaatsen. Een binnendeel die uw kamer op de gewenste temperatuur houdt en een buitendeel dat fungeert als motor. Doordat dit systeem uit 2 units bestaat ondervindt u relatief weinig geluidshinder. De meeste mensen kiezen dan ook voor dit systeem.

Multi split airconditioning

multi-split-airco

Een multi split airco is hetzelfde systeem als een split airco. Het enige verschil is dat u hierbij verschillende binnenunits aan kunt sluiten op 1 buitenunit. Op deze manier geniet u in elke ruimte van een aangenaam klimaat.

 

Geo-Tech is een specialist alle soorten airconditioning systemen. Heeft u nog een andere vraag of wil u graag een offerte? Neem dan zeker contact opnmet ons:

Neem Contact

Contact
close slider